Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DUYURU ARŞİVİ ( 2016 - Ocak )
Toplam : 13 Duyuru

Personelimiz Prof. Dr. Levent SEVİNÇOK'a Başsağlığı
28.01.2016
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent SEVİNÇOK' un annesi Hediye SEVİNÇOK vefat etmiştir. Cenazesi 29 Ocak 2016 tarihinde öğle namazına müteakip İzmir Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nden kaldırılacaktır. Merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Personelimiz Öğr.Gör. Servet BİLGE'ye Başsağlığı
27.01.2016
Üniversitemiz Aydın Meslek Yüksekokulu Öğr.Gör. Servet BİLGE'nin babası Şaban AKAR vefat etmiştir. Cenazesi 27.01.2016 tarihinde Salihli'de öğlen namazına müteakip sonra kaldırılacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Akademik Teşvik Başvuru Sonuçları Açıklandı
26.01.2016
Ayrıntılar için dosya ekini inceleyiniz....

Mısır- Suriye-Yemen ve Rusya'dan Yapılabilecek Yatay Geçiş Başvuru Koşulları Belli Oldu
25.01.2016
Ayrıntılar İçin Tıklayınız...

Personelimiz Yrd.Doç.Dr.Korhan GÜNEL'e Başsağlığı
25.01.2016
Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Korhan GÜNEL'in annesi Can Feda GÜNEL vefat etmiştir. Cenazesi 25 Ocak 2016 tarihinde İkindi Namazına müteakip İzmir Gaziemir Merkez Camii'nden kaldırılacaktır. Cenaze için Fen Edebiyat Fakültesi önünden saat 13:00'te araç kaldırılacaktır. Merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Yenipazar MYO Maliye Programı Öğretim Görevlisi Alımı Sınav Sonuçları
21.01.2016
Yenipazar MYO Maliye Programı Öğretim Görevlisi Alımı Sınav Sonuçları Açıklanmıştır.

Personelimiz Öğr.Gör.Dr. Yusuf Ziya ŞİPAL'a Başsağlığı
19.01.2016
Yenipazar Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Yusuf Ziya ŞİPAL'in babası Aydın ŞİPAL vefat etmiştir.Merhumun cenazesi Ankara'da defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Kütüphanemiz Koleksiyonuna 101 Elektronik Kitap Daha Kattı
18.01.2016
Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, 1920 tarihinde kurulan ve alanında otorite yayınevi kabul edilen Institute of Physics’in Expanding Physics E-Books Koleksiyonunda yer alan 2014 ve 2015 yıllarına ait 101 adet elektronik kitabı satın alarak araştırmacıların kullanımına sundu. Fizik, ileri fizik ve ilgili disiplinlerin yanı sıra Kuantum Mekaniği, Networks, Nanoteknoloji, Malzeme Bilimi, Optik, Mühendislik, Tıp, Biyofizik gibi alanları da kapsayan elektronik kitaplar, http://iopscience.iop.org/books adresinden tek seferde PDF formatında indirilebilir. Koleksiyon ağırlıklı olarak araştırma monografları ile Lisans ve Lisansüstü seviyelere hitap etmektedir.

Kamuoyuna Duyurulur
13.01.2016
Bir grup akademisyen tarafından yayımlanan bildiri hakkında Yükseköğretim Kurulu ve Üniversitelerarası Kurulun açıklamalarına aynen katılıyor, Adnan Menderes Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapacağımızı, devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz. Yükseköğretim Kurulunun Açıklaması “Bir grup akademisyen tarafından yayımlanan devletimizin, Güneydoğu’da sürmekte olan teröre karşı mücadelesini ‘katliam ve kıyım’ olarak niteleyen bildiri, tüm akademi camiasını zan altında bırakmaktadır.Teröre destek veren kişinin mesleği ve statüsü hiçbir demokratik ülkede kişiye imtiyaz sağlamaz, teröre destekçiliği hiçbir şekilde hafife alınamaz. Teröre destek veren bu bildiri, akademik özgürlük ile bağdaştırılamaz. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak devletin en temel görevidir. Bu bildiri ile ilgili olarak hukuk çerçevesinde gereği yapılacaktır. Rektörlerimiz ve Üniversitelerarası Kurul ile bu konuyu görüşmek üzere toplanacağız.” Üniversitelerarası Kurul Başkanlığının Açıklaması Kendilerini “bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları” olarak tanımlayan bir grup öğretim elemanı yayımladıkları bildiride Türkiye Cumhuriyeti Devletini, vatandaşlarını açlığa ve susuzluğa mahkum etmekle, yerleşim yerlerine ağır silahlarla saldırmakla, anayasal ve uluslararası hukuku ihlal etmekle, taammüden kıyım ve katliam yapmakla suçlamaktadırlar. Bu bildiri, sadece imzalayan bir grup öğretim elemanının kanaatini ifade etmekte olup Türk Yükseköğretim sisteminde çalışmakta olan yüz elli bin den fazla akademisyenin görüşlerini asla temsil etmemektedir. Akademik özgürlük, bir ülkenin varlığını, güvenliğini ve bekasını tehdit etmenin aracı olarak istismar edilemez. Akademik özgürlüklere saygı duyan hiçbir demokratik

Personelimiz Hatice YORMAZ’a Başsağlığı
11.01.2016
Üniversitemiz Hukuk Müşavirliği personeli Hatice YORMAZ’ın kayınvalidesi vefat etmiştir. Merhumenin cenazesi ikindi namazına müteakip Bey Camii’nden kaldırılacak, Kemer Mezarlığı’nda defnedilecektir. Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Akademik Teşvik Ödeneği Başvuruları Nasıl Yapılır?
07.01.2016
YÖKSİS veri tabanı 5 Ocak 2016 tarihi itibariyle güncellenmiş olup, akademik teşvik ödeneğiyle ilgili başvuru linki sunulmuştur. Sisteme giriş yaptıktan sonra Personel İşlemleri > Özgeçmiş İşlemleri > Özgeçmiş Oluşturma menüleri takip edilerek, başvuru sayfasına ulaşılabilir. Ön inceleme heyetleri tarafından teşvik almaya hak kazananların liste ve evraklarının nihai karar için akademik teşvik komisyonuna gönderilmesi için süre 22 Ocak 2016 saat 18:00 olarak uzatılmıştır. 5 ADIMDA BAŞVURU 1) YÖKSiS şifreniz ile sisteme girin, 2) Personel İşlemleri/Özgeçmiş İşlemleri/Özgeçmiş Oluşturma’yı tıklayın, 3) Karşınıza gelen panelde Akademik Teşvik Başvuru linkini tıklayın, 4) Yayınlarınızı girin, 5) İşlemi kaydedip sonlandırın. Not: Sistem otomatik olarak kişinin ne kadar akademik teşvik alınacağını hesaplamaktadır. https://yoksis.yok.gov.tr/ Akademik Teşvik Başvuru Kılavuzu ve diğer açıklamalar için aşağıdaki butona tıklayın

Kütüphanemiz Press Reader Gazete Koleksiyonuna Abone Oldu
06.01.2016
Her gün 100 ülkeden, 60 dilde, yaklaşık 4000 günlük gazeteye ve magazin dergisine tam sayfa orjinal baskısıyla aynı günde ulaşabileceğiniz bu eşsiz güncel gazete koleksiyonuna Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız abone olmuştur. Gazetelerin 90 günlük geriye dönük arşivi ile beraber sunulmaktadır.

ÜNİVERSİTEMİZDE EBYS DÖNEMİ BAŞLADI
04.01.2016
Üniversitemizde 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren kayıt numaraları ve yazışmaları EBYS sistemi üzerinden yürütüleceğinden, 1 Ocak itibariyle EBYS sisteminde yapılan güncellemeden dolayı sisteme Üniversitemiz mail kullanıcı adı ve ilk girişte adu123 şifresi ile girdikten sonra kişisel bilgiler bölümünden şifre değiştirme işlemleri yapılacaktır. Üniversitemiz içi ve dışına yapılan yazışmalar en son imza makamı tarafından sistem üzerinde onaylandıktan sonra çıktısı alınarak Üniversitemizde elektronik imza başlayana kadar ıslak imza ile imzalandıktan sonra postalama işlemi ilk yazan kullanıcının takibi ile gerçekleştirilecektir.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN